sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Slovenia osa 4



Yllä: Krisse ja Tuomas Otonassa.

ti 28.4.

Tiistaina meloimme joen alapätkän Otonan put-inista Napoleonin sillalle Kobaridiin. Pätkä oli nuoteissa IV / II. Alkuosa heti put-inin jälkeen oli selvästi vaikein tällä osuudella. Ensimmäisessä pitkässä koskessa oli melko selvä linja, mutta onnistuin hukkaamaan sen kuitenkin keskellä koskea. Ennen alaosan könkäitä tein kuitenkin onnistuneen suunnanmuutoksen ja booffasin 1,5 metrin könkäästä pienen pouroverin yli. Muilla koski meni ilman ylimääräistä ohjelmaa. Toisessa vaikeammassa koskessa Krisse haki puolestaan vähän linjaa, mutta onneksi alaosan pystyi laskemaan käytännössä mistä vain eikä ongelmia tullut. Kolmas isompi koski tuli vähän yllättäen helpomman pätkän jälkeen. Tässäkään koskessa ei ollut isompia vaaranpaikkoja, lähinnä isoja aaltoja ja muutamia honttoja. Aallot olivat kyllä hyökyviä ja voimakkaita ja melkein kaikki taisivat tulla katollaan osan koskea.

Koko pätjän alku tähän asti oli vaikeudeltaan helpohkoa nelosta, ja tämän jälkeen joen luonne vähän muuttui. Kolmannen kosken jälkeen seurasi ehkä kilometrin pätkä drop-pool – tyyppisiä könkäitä, joissa oli selvät kielet mutta toisaalta myös väistettäviä pikku honttoja. Pätkä oli todella hieno. Köngäsosuuden jälkeen joki laski melko jyrkkänä II / III – koskena koko matkan Kobaridiin asti. Kokonaisuutena Otonan pätkä oli tähänastisista selvästi haastavin ja jämäkin. Osittain tähän vaikutti melkein puoli metriä noussut vesi – tikussa vesi oli jo luokkaa 1,7–1,8. Virtaama alaosassa alkoi nyt olla jo 70–80 kuutiota tai enemmän, mikä on Socan kokoiseen jokeen riittävästi. Veden voima Otonan alapuolella tuntuikin selvästi edellistä päivää suuremmalta.

Alla: Juice ihmettelee Otonan kivikoita



Kobaridista ostimme autoon kunnolliset kattotelineet. Handirackit kelpaavat satunnaiseen kevyiden tavaroiden kuljettamiseen, mutta neljän laskupaatin telineiksi niistä ei oikein ole. Kajakkeja on vaikeaa saada niiden päälle tukevasti, ja lisäksi ne painavat kattoa lommolle, jos kajakkeja kiristää vähänkään tiukemmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti