sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Slovenia osa 3



Yllä: kuva on Otonan pätkältä, mutta antaa aika hyvän kuvan myös siitä, millaista Classic Sectionilla on.

ma 27.4.

Aamupäivällä haimme Olan ostamat kajakit Kobaridista ja palautimme Alpin Actioniin kaksi vuokrakajakkia. Tavanomaisen säätämisen jälkeen pääsimme vesille kahden maissa. Sää oli muuttunut edellisen päivän aurinkoisesta kelistä harmaaksi ja sateiseksi, jota sadetta kestikin sitten yhtä mittaa kolmisen päivää.

Tänään meloimme Classic sectionin siten, että menimme vesille suoraan Zagasta majapaikan edestä ja meloimme Trnovo 1 – takeoutiin. Trnovo 1:sen jälkeen alkaa hieman haastavampi slalomrata, joka johtaa suoraan pahamaineiseen siiviläkanjoniin (Syphon canyon), jossa "joka kivessä on siivilä". Uinti siiviläkanjonissa olisi suurella todennäköisyydellä kohtalokas ja uinti slalomradallakin meinaa sitä, että ainakin melontakamoille saisi sanoa hei-hei, jos ne ajautuisivat siiviläkanjoniin. Toistaiseksi päätimme päättää melonnan slalomradan yläpuolelle.

Alkupätkä Zagasta Srpenica 2-putin/takeoutiin sisälsi oikein mukavia II / III – koskia, joissa oli edellisen päivän tapaan monenlaista tekemistä ja harjoittelemista. Itse Classic Section (III / IV) alkoi pidemmällä koskella, jonka alla oli lähes joen levyinen kivi. Koski oli helpohko ja luokitukseltaan ehkä 3+. Loppupätkä Classic Sectionia muodostuu pienistä könkäistä ja ”boulder gardeneista”, joissa on mahtava pujotella. Pätkällä on kaksi vaarallisempaa paikkaa. Suunnilleen puolivälissä on taas lähes joen levyinen kivi, jonka alla olevassa boulder gardenissa on keskellä siivilä. Meillä vettä oli niin paljon, että siivilä ei ollut näkyvissä. Toinen ikävämmän näköinen kohta oli ihan pätkän lopussa, jossa joen oikeassa laidassa olevaan isoon kiveen oli maalattu punainen risti. Kiven eteen oli kertynyt runsaasti ajopuuta ja aivan kiven vieressä oli matalan ja ikävän näköinen hontto.

Alla: Put-in / take out - paikat on merkitty selkeästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti