tiistai 6. lokakuuta 2009

Skjåk wave



Tapio Skjåkissa. Kuva Tuomas Vaarala.

Skjåk wave on nimensä mukaisesti Skjåkissa sijaitseva peliaalto. Muuta melottavaa ihan vieressä ei varsinaisesti ole, ellei sitten halua retkeillä Otta-jokea pitkin. Hieman ylempää tosin löytyy jämäkämpää V-luokan melottavaa, esimerkiksi Skjoli. Sjoalta Skjåkiin on matkaa noin 60-70 km eli ajassa reilu tunti. Aallon vieressä on leirintäalue, jonka laidasta on aallolle matkaa noin 20 metriä eli melontareissusta ei tule pitkää. Aalto ei kuitenkaan toimi aina.

Toimiessaan Skjåk wave on todella hyvä. Se on kohtuullisen nopea ja mahdollistaa kaikenlaiset aaltoliikkeet osaavalle. Johonkin Matkakosken nopeaan aaltoon verrattuna Skjåk wave on kuitenkin hidasta lipsuttelua ja sellaisena se sopii myös aloittelijalle. Yhtä aikaa aalto on aika iso ja siinä on todella helppo pysyä, kunhan oppii sen tavoille.



Skjåkissa olivat yhtä aikaa kanssamme harjoittelemassa Mariann Saettherin ja Curtis Tylerin Youngboatersit (http://www.youngboaters.com/Youngboaters/Velkommen.html). Youngboaters on norjalaisista junioreista koostuva ryhmä, jota Mariann ja Curtis valmentavat ja joka kokoontuu melomaan yhdessä muutaman kerran kesässä. Nuoret asustelivat aallon vieressä leirintäalueella, ja monella oli mukana koko perhe. Aika hyvin Mariann ja Curtis olivat saaneet myös isät ja äitit motivoitua touhuun mukaan. Innostuin mallista välittömästi ja tulevaisuudessa sitä onkin tarkoitus soveltaa sopivalla tavalla Roimeloon junioritoimintaan.

Jouduin lähtemään aallolta parin tunnin melonnan jälkeen jälleen kohti Trondheimia. Muutenkin melontavauriot alkoivat vaivata - kiertäjäkalvosin alkoi kipeytyä tosissaan ja silmätkin kärsivät valoherkkyydestä. Tämä vaiva tahtoo vaivata pelimelonnassa aina joskus oikein kirkkailla ilmoilla ja pitkillä sessioilla, mutta se on ollut aika hyvin ehkäistävissä aurinkolaseilla. Joka tapauksessa aallolla melottiin iltapäivällä lähtöni jälkeen freestylekisa, jossa suurin osanotto taisi olla junnusarjoissa. Suomalaisedustus aikuisissa oli ihan komea ja tulihan sieltä pari mitalisijaakin - ei kuitenkaan sitä kaikkein kirkkainta.

Alla: strategiat kuntoon ennen kisaa.



Satu Vänskä-Westgarth ja clean spin.



Tapio ja silmiin sattuu.



Seuraavaksi: Röllikoski eli Robotti Ruttuset melomassa. Siis Piteåjoen Trollforsen ja Creeking Delta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti